Hackholmssund

Plassert i vakker natur på sin egen halvøy i Mälaren, er det et sted for de øverste lag av næringslivet. Skjemt bort av service i verdensklasse skapes en personlig opplevelse og maten smaker som en stjernerestaurant.

Tekst
Foto
Interiør

Atmosfære. Smak på det ordet. Foruten å være en forutsetning for liv på jorden, er det også en beskrivelse av en følelse eller en stemning. Når gjestene på Hackholmssund sier hva de liker best med stedet, blir stemningen oftest nevnt. En av ingrediensene for å skape god atmosfære er at personalet er tilstede og lydhøre på en måte at gjesten ikke trenger å bekymre seg for noe. I tillegg er det å være raus og tilby det uventede naturlig for teamet på Hackholmssund.

Thomas Jensen, kulinarisk direktør i Hackholmssund sier: Vi ønsker at folk skal kunne trives her og føle seg trygge på at vi er for hånden. Nettopp tilstedeværelsen er noe vi jobber med hele tiden. Våre gjester har høye forventninger og ved å være godt planlagt og tilpasse oppholdet etter deres ønsker sikrer vi standarden i alle ledd.

En strategi er å overraske og være raus for å overgå forventningene. Et eksempel på dette er at housekeeping gjør en «turnedover» på rommet når gjestene spiser middag. De tenner nattbordslamper og setter en termos med kullsyreholdig kaldt vann ved sengen laget for kvelden, der en gave som tindvedmarmelade, skoblokker eller sjokolade venter. Det er med på å gjøre en forskjell for følelsen og atmosfæren.

Vi memorerer hvem som har spesielle behov, hvem som trenger en spesiell diett, eller champagne i rommet før en tale. Vi er personlige men ikke private med gjestene og vi tar oss av alt det praktiske. Det kan være alt fra å kjøre til Arlanda for å hente gjester, til å ordne operabilletter til en medfølgende kone eller ektemann som ikke skal delta på møtet. Trenger du bilen vasket, fikser vi det. Det ligger i vårt DNA å være raus, selv med tiden.

No items found.

Sjenerøs og bærekraftig matfilosofi

Naturen rundt Hackholmssund spiller en stor rolle, ikke minst for maten. Her dyrkes blant annet tindved, artisjokker, tomater, kål og alle urtene du kan tenke deg. De har 7 bikolonier for egen honning, som i år ga 150 liter honning. Energien, kraften og kjærligheten til maten som ti personer på kjøkkenet og serviset legger i hver frokost, lunsj og middag spiller nok den største rollen.

Vi ønsker å være nordiske og moderne i servering og mattenkning. Men vi ønsker også å blande inn gamle teknikker som møter moderne metoder innen matlaging og råvarekontroll. En blanding av tradisjonelt og eksperimentelt. Samtidig er det en selvfølge for oss å tenke helse og bærekraft. Derfor bruker vi alt vi kan plukke og høste her utenfor huset, vi har et helt kjøleskap dedikert til konserveringene våre og bruker dem hele året. Til frokost serveres den varm ved bordet. I stedet for den tradisjonelle appelsinjuicen tilbyr vi vår egen eplecider og tindveddrink. Andre hjemmelagde drinker er kombucha med honning og sitron og te fra solbærbuskene. De kjerner sitt eget smør og lager kremost med rømme fra Gotland. Når du nyter einerøkt ande- eller hanebryst bakt med honning og chili, er selvfølgelig einer, honning og chili fra naturen uaktuelt.

No items found.
No items found.

Bli medlem i Nores