Nye tider i Hemsedal

– Da 17 brylluper ble kansellert i 2020 bestemte vi oss for å starte med noe helt annet, sier Harald Hamre på Harahorn Fjellgård i Hemsedal. Han sitter i den blåmalte finstua i hovedhuset øverst i Grøndalen i Hemsedal.

No items found.

– Vi kastet oss rundt og la om hele driften, forteller Hamre. Sammen med kona Trine Hamre og Jørgen Kolderup er han vertskap på Harahorn. De tre kokkekollegaene har alle jobbet på topprestauranter i inn- og utland, deriblant Le Canard, Statholdergaarden og Brasserie Hansken i Oslo.

Individuelle reisende
Trioen bestemte seg for å gi full gass mot privatmarkedet. Alle hyttene ble oppgradert med nye senger og oppussede bad, og romkapasiteten ble justert fra 74 til 48. Typiske drømmegjester er par på langhelg og mindre familie-grupper på ferietur.

No items found.

– Oppussing var jo en bare en fjern drøm før korona. Nå kunne vi holde ansatte i arbeid, og pandemien ga oss påskudd til å sette i gang.

Fjellmat

Maten er en viktig del av oppholdet på Harahorn, og den tradisjonelle treretteren ble endret til syvretters smaksmeny med delikatesser fra nærområdet. Fra sin egen kjøttforedlingsbedrift “Tamt og Vilt” får kokkene reinsdyr, elg og spekemat, mens blåbær, krekling og multer finner de selv rett utenfor døren.

– Årets fangst på 16 kilo multer ligger singelfrosset og klare til vinterens desserter, sier Hamre, og skryter av kona Trine, som har både økonomi- og sankeansvar på gården.

No items found.
No items found.

Bli medlem i Nores